Drie Bulgaren aangehouden na woninginbraak

De politie heeft gisteren twee verdachten aangehouden kort nadat zij op heterdaad betrapt werden tijdens hun inbrekersactiviteiten bij een woning aan de Van Leeuwenhoeklaan in Roosendaal. Vlak daarop werd nog een derde man aangehouden.

De mannen waren kennelijk in de veronderstelling dat er niemand in de woning aanwezig zou zijn toen zij omstreeks 09:30 uur probeerden de woning binnen te dringen. Een misrekening, want er was nog een huisvriend achtergebleven, die onmiddellijk de politie belt als deze ziet waarmee de mannen bezig zijn.

Op het moment dat een politie-eenheid de straat inreed, kwamen net twee mannen met versnelde pas hun richting uitlopen. Omdat beiden voldeden aan het doorgegeven signalement werden zij staande gehouden en gefouilleerd. Toen bleek dat beiden inbrekersgereedschap bij zich hebben, werden zij aangehouden op verdenking van de woninginbraak.

Het gaat om een 38-jarige en een 46-jarige man uit Bulgarije. Kort na de eerste aanhoudingen werd nog een 44-jarige Bulgaar in de kraag gevat toen deze in een auto vanaf de Van Leeuwenhoeklaan de Boerhavelaan in kwam rijden. De drie verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Na hun verhoor zijn zij in verzekering gesteld.