Depay mist penalty, subtopper Lille - Lyon onbeslist

In de Franse Ligue 1 is de subtopper tussen Lille en Olympique Lyon geëindigd in een gelijkspel. Het werd 2-2 in Lille, waar Memphis Depay een penalty miste.

Loic Remy en Nicolas Pepe brachten de thuisploeg in rap tempo op 2-0, waarna Lyon het ook nog eens snel moest doen zonder Maxwell Cornet, tegen Manchester City doordeweeks nog de grote man. Met Depay en Kenny Tete in de basis ging het na rust beter voor Lyon, maar kort na de pauze schoot Depay een penalty hoog over.

Zijn revanche liet echter niet lang op zich wachten: de international stuurde Bertrand Traoré op weg naar de 2-1, waardoor Lyon alsnog een achtste goal op rij maakte waar Depay bij was betrokken. Invaller Moussa Dembélé bezorgde Lyon in de slotfase toch nog een punt, waardoor de ploeg inmiddels bijna twee maanden ongeslagen is.

Paris Saint-Germain gaat met 14 zeges uit 14 wedstrijden (42 punten) uiteraard aan de leiding, Montpellier volgt met 29 stuks uit 15 duels. Lyon en Lille hebben er 28 en 27, Saint-Etienne volgt met 26 punten. 

Uitslagen Ligue 1 zaterdag
Saint-Etienne - Nantes 3-0 (vrijdag)
Lille - Olympique Lyon 2-2
Angers - Caen 1-1
Guingamp - OGC Nice 0-0
AS Monaco - Montpellier 1-2
Nimes - Amiens 3-0