NFL: Saints maken gehakt van Bengals, Titans rollen Patriots op

De New Orleans Saints hebben in de NFL een ruime zege geboekt op bezoek bij de Cincinnati Bengals. Drew Brees was goed voor drie touchdown passes, waarmee hij Brett Favre passeerde op de eeuwige ranglijst: 509 om 508, met Peyton Manning's 539 op de eerste plek. De Saints staan nu op een record van 8-1.

Een touchdown van Michael Thomas in het eerste kwart werd nog tenietgedaan door John Ross van de Bengals, maar in het tweede kwart gaven Brees en zijn ploeg gas: met vier touchdowns, waaronder twee van Alvin Kamara, liepen de Saint uit naar 7-35 en uiteindelijk een 14-51 zege, inclusief nog een rushing touchdown van Brees zelf, die 1 yard overbrugde.

Voor de Cleveland Browns was vorig seizoen er één om te vergeten: alle zestien duels werden verloren. Dit jaar gaat het onder leiding van rookie-quarterback Baker Mayfield best aardig en zondagavond volgde de derde zege van het jaar. Onder meer dankzij een 92-yard run van Nick Chubb en drie touchdown passes van Mayfield wonnen de Browns met 28-16 van de Atlanta Falcons.

De New England Patriots begonnen de uitwedstrijd bij de Tennessee Titans met een 7-2 record, maar de derde nederlaag was een pijnlijke. De Titans overklasten Tom Brady en co in het eerste kwart (17-3) en hielden onder meer dankzij twee touchdowns van Derrick Henry knap stand: 34-10.

Bengals - Saints (Bron: YouTube)

De Kansas City Chiefs kennen een geweldig seizoen onder leiding van quarterback Patrick Mahomes en daar konden de matige Arizona Cardinals geen verandering in brengen. Twee touchdowns van David Johnson waren de enige wapenfeiten van de bezoekers, Tyreek Hill scoorde twee touchdowns op passes van Mahomes, die zijn ploeg uiteindelijk naar de 26-14 winst leidde.

Ook de Los Angeles Chargers zijn prima bezig, in tegenstelling tot de Oakland Raiders. Chargers-quarterback Philip Rivers begon vrij dramatisch en wist pas na twintig minuten zijn eerste pass succesvol af te leveren, maar vanaf dat moment leidde hij de Chargers wel naar de winst: 6-20, waardoor de Raiders op 1-8 komen, terwijl de Chargers nu op 7-2 staan.

De stadsgenoten van de Chargers, de Rams, zijn nog beter op dreef. Vooral dankzij sterke tweede en vierde kwarten wonnen de Rams thuis met 36-31 van de Seattle Seahawks, onder meer dankzij 318 passing yards van Jared Goff en 120 rushing yards van Todd Gurley. De Rams komen zo op een fraai record van 9-1.

Uitslagen NFL zondag
Chicago Bears - Detroit Lions 34-22
Cincinnati Bengals - New Orleans Saints 14-51
Cleveland Browns - Atlanta Falcons 28-16
Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars 29-26
Kansas City Chiefs - Arizona Cardinals 26-14
New York Jets - Buffalo Bills 10-41
Tampa Bay Buccaneers - Washington Redskins 3-16
Tennessee Titans - New England Patriots 34-10
Oakland Raiders - Los Angeles Chargers 6-20
Green Bay Packers - Miami Dolphins 31-12
Los Angeles Rams - Seattle Seahawks 36-31
Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys 20-27

Rams - Seahawks (Bron: YouTube)