NHL: Spektakel in Boston en Montreal

De ijshockeyers van de Vancouver Canucks hebben in de NHL een waar spektakelstuk op bezoek bij de Boston Bruins winnend afgesloten: 5-8. De ervaren Slowaakse goalie Jaroslav Halak, overgekomen van de New York Islanders, maakt bij de Bruins grote indruk dit seizoen, maar tegen de Canucks lukte het niet: hij hield slechts veertien van de negentien schoten tegen.

In de tweede periode kreeg Halak er al vijf om de oren, nadat de Canucks in de eerste periode ook hadden gescoord. Toch bleven de Bruins nog hopen, onder meer door twee goals van Jake DeBrusk stond het met één periode te gaan 4-6. Bo Horvat en Jake Virtanen gooiden de boel echter in het slot, waar een goal van Danton Heinen niks meer aan kon veranderen.

Ook in Montreal werd volle bak gescoord door de Canadiens en de bezoekende Buffalo Sabres. In een tijdsbestek van tien minuten in de eerste periode kwamen de Sabres drie keer op voorsprong en drie keer trokken de Canadiens de stand gelijk. Dat ritme ging in de tweede periode nog even door, maar uitgerekend ex-Sabres-speler Nicolas Deslauriers zorgde voor een voorsprong voor de thuisploeg: 5-4.

Vroeg in de derde periode tekende Jeff Skinner voor de 5-5 en daar bleef het bij, waardoor overtime nodig was. Na dik anderhalve minuut werd het duel beslist: Rasmus Ristolainen schoot de Sabres naar de 5-6 winst.

Uitslagen NHL donderdag
Boston Bruins - Vancouver Canucks 5-8
Florida Panthers - Edmonton Oilers 4-1
Philadelphia Flyers - Arizona Coyotes 5-4 OT
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 5-6 OT
Ottawa Senators - Vegas Golden Knights 3-5
Tampa Bay Lightning - New York Islanders 4-2
Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes 3-4
Dallas Stars - San Jose Sharks 4-3
Los Angeles Kings - Minnesota Wild 1-3

Bruins - Canucks (Bron: YouTube)

Canadiens - Sabres (Bron: YouTube)