Vrouwen PSV houden leiding vast, Miedema blijft scoren voor Arsenal

De voetbalsters van PSV hebben de leiding in de Eredivisie vast kunnen houden. Op De Herdgang had de ploeg het niet makkelijk met ADO Den Haag, maar na een uur spelen zorgde Katja Snoeijs voor de winnende treffer: 2-1. Eerder had zij de score ook al geopend, Chasity Grant tekende na 57 minuten voor de gelijkmaker.

Vrijdag werden er al drie wedstrijden gespeeld. sc Heerenveen ging thuis onderuit tegen VV Alkmaar: 3-5, terwijl het tien minuten voor tijd nog 2-2 stond. Tiny Hoekstra scoorde twee keer voor Heerenveen, Chelsea Kenton was twee keer trefzeker voor Alkmaar.

Achilles'29 won thuis diep in blessuretijd van PEC Zwolle. Kort voor rust kwam PEC op 0-2, maar in de blessuretijd zorgde Glenda van Lieshout voor 1-2. In de 87e minuut kwam de gelijkmaker van Julia Ibes, in blessuretijd was het zelfs helemaal feest: 3-2 door Sophie Cobussen, waarmee Achilles de eerste punten binnen heeft.

FC Twente boekte op bezoek bij Excelsior Barendrecht een 1-3 zege, hoewel het niet makkelijk ging. Na 72 minuten stond het nog 1-0, Jassina Blom tekende voor de gelijkmaker. Myrthe Moorrees bracht Twente in de 87e minuut op voorsprong, Joëlle Smits gooide de boel in blessuretijd met 1-3 nog in het slot.

In Engeland blijft Vivianne Miedema uitstekend op dreef. In het uitduel van Arsenal bij Bristol City was ze goed voor de 0-2 en 0-3, terwijl Daniëlle van de Donk de 0-4 scoorde. Arsenal won tot nu toe alle zes wedstrijden, Miedema scoorde daarin maar liefst elf keer.