Liverpool maakt geen fout tegen laagvlieger Cardiff City

Liverpool is na tien wedstrijden in de Premier League nog altijd ongeslagen. Op eigen veld was de ploeg zaterdag te sterk voor Cardiff City.

Bij de thuisploeg waren er basisplaatsen voor Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum en de twee Nederlanders speelden de gehele wedstrijd. Liverpool begon overtuigend aan de wedstrijd en al binnen tien minuten schoot Mohamed Salah zijn ploeg op voorsprong. Van dichtbij kon de aanvaller afronden: 1-0.

Salah mocht drie minuten later bijna ook een assist bijschrijven. Uit zijn voorzet kopte Van Dijk tegen de lat en bleef Cardiff een grotere achterstand bespaard. Liverpool had 85 procent balbezit in de eerste helft, maar kwam niet verder dan één doelpunt.

Na rust dachten de bezoekers op 1-1 te komen, maar de treffer van Sean Morrison werd vanwege buitenspel afgekeurd. Na 66 minuten verdubbelde Sadio Mané de voorsprong voor the Reds. Hij speelde zichzelf enigszins gelukkig vrij in het strafschopgebied en schoot overtuigend in de verre hoek raak.

Vanuit het niets kwam dertien minuten voor tijd de spanning terug in de wedstrijd. Een voorzet van Junior Hoilett, aangeraakt door Van Dijk, werd door Callum Paterson achter Alisson gewerkt: 2-1. Toch zou de overwinning op Anfield blijven aangezien invaller Xherdan Shaqiri, op aangeven van Salah, zes minuten voor tijd Liverpool met een goede actie aan de 3-1 hielp. Drie minuten later bepaalde Mané, wederom op aangeven van Salah, de eindstand op 4-1.