Scorende Boëtius met Mainz onderuit tegen Bayern München

Bayern München heeft zaterdagmiddag de zesde zege van het seizoen geboekt in de Bundesliga. Op bezoek bij 1. FSV Mainz 05 werd het 1-2.

Bij Bayern ontbrak Arjen Robben vanwege een schorsing, waarbij de thuisploeg een plek in de basis was voor Jean-Paul Boëtius. De bezoekers, die slechts twee van de laatste vijf competitiewedstrijden wonnen, dachten via Thiago Alcántara op voorsprong te komen, maar een treffer van de Spanjaard werd afgekeurd omdat Robert Lewandowski in aanloop naar de treffer een overtreding had gemaakt.

In de 39ste minuut kwam alsnog de 0-1 op het scorebord te staan. Op aangeven van Joshua Kimmich nam Leon Goretzka het doelpunt voor zijn rekening. Het was zijn tweede doelpunt voor zijn nieuwe werkgever, nadat hij afgelopen zomer transfervrij overkwam van Schalke 04.

Mainz kwam sterk uit de kleedkamer voor de tweede helft en noteerde in de 48ste minuut de 1-1. Een voorzet vanaf de rechterflank van Daniel Brosinski werd door Boëtius tot doelpunt gepromoveerd. Het was het eerste doelpunt van de Nederlander voor zijn nieuwe club.

De bezoekers namen na 62 minuten wederom de voorsprong. Waar Thiago in de eerste helft een treffer geannuleerd zag worden, vond deze nu wel doorgang: 1-2. Bayern stijgt naar de tweede plek in de Bundesliga, maar kan die plek zondag weer kwijtraken als Werder Bremen op eigen veld wint van Bayer Leverkusen.

Borussia Dortmund - Hertha BSC 2-2

Dortmund, dat als enige ploeg dit seizoen nog niet verloor in de Bundesliga, kwam sterk uit de startblokken en al snel kregen Achraf Hakimi en Jadon Sancho eerste mogelijkheden. Via Sancho dacht de ploeg op voorsprong te komen, maar zijn treffer vond geen doorgang. Op aangeven van Marco Reus scoorde de Engelsman met zijn hak, maar het was buitenspel.

De koploper van Duitsland domineerde en wederom kreeg Sancho een mogelijkheid, maar zijn inzet ging over. Na 27 minuten scoorde de achttienjarige aanvaller alsnog. Op aangeven van Mario Götze kon hij simpel raak schieten: 1-0. Het antwoord van Hertha volgde vier minuten voor rust. Salomon Kalou nam de gelijkmaker voor zijn rekening.

Na een overtreding van Fabian Lustenberger op Reus leek Dortmund na rust een strafschop te krijgen. De VAR besloot de beelden te bekijken en legde de bal buiten het strafschopgebied, waarna Reus de vrije trap over het doel van Hertha schoot. Na een uur spelen nam de ploeg toch weer de voorsprong. Sancho maakte op aangeven van Hakimi de 2-1.

Dortmund liet het vervolgens na om de wedstrijd definitief in het slot te gooien en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. In eerste instantie leverde het nog geen doelpunt op voor de bezoekers toen doelman Roman Bürki een hoge bal losliet en Kalou uithaalde en Abdou Diallo de gelijkmaker voorkwam. In de negentigste minuut werd het alsnog 2-2. Kalou benutte een strafschop en hielp zijn ploeg aan een punt.