Thierry Henry nieuwe hoofdtrainer AS Monaco

Thierry Henry is de nieuwe trainer van AS Monaco, zo heeft de club zaterdagochtend laten weten. De 41-jarige Franse oud-international is de opvolger van de Portugees Leonardo Jardim, die na de dramatische start in de Ligue 1 na vier jaar werd ontslagen. Henry tekent voor drie seizoenen. 

Voor Henry wordt het zijn eerste baan als hoofdtrainer. Na zijn afscheid als speler was de voormalige topspits de laatste twee jaar werkzaam bij de nationale ploeg van België als assistent van bondscoach Roberto Martínez, waarmee ze derden werden op het WK. Voor Henry betekent zijn dienstverband bij Monaco een terugkeer op vertrouwde grond. Henry debuteerde tijdens het seizoen 1994/1995 in het eerste elftal van AS Monaco en verdiende in 1999 een transfer naar Juventus. Het Italiaanse avontuur was geen succes, maar bij Arsenal groeide hij uit tot een speler van internationale allure.

Henry dankt de club waar hij ooit begon om deze kans. "Om het eerste elftal van deze club te trainen is erg speciaal voor mij. Ik ben blij om terug te zijn bij Monaco en ben enorm vastberaden de uitdaging aan te gaan. Ik kan niet wachten om de spelers te onmoeten en met hen samen te werken", zegt hij op de clubwebsite.

Vice-voorzitter Vadim Vasilyev stelt dat Henry's voetbalkennis en passie voor het spelletje ervoor hebben gezorgd dat hij de nieuwe trainer van Monaco is. "Thierry weet welke taak hem staat te wachten. Hij kan op ons vertrouwen rekenen en krijgt alle steun om een nieuwe dynamiek in de ploeg te brengen en zijn missie te volbrengen."