Orkaan Michael opgeschaald naar categorie 4

De oostkust van de Verenigde Staten zet zich schrap voor de zwaarste storm die het gebied in jaren heeft getroffen. Het National Hurricane Center (NHC) heeft de schaal van de storm opgeschaald naar de 4e categorie.

Het NHC geeft een waarschuwing af voor winden van meer dan 200 kilometer per uur langs de oostkust. Verwacht wordt dat de storm vandaag aan land komt in het westen van de staat Florida ter hoogte van de stad Tallahassee. Verwacht wordt dat de storm noordoostelijk wegtrekt richting de Atlantische oceaan, ook is er een waarschuwing afgegeven voor de staten Alabama en Georgia.

Volgens de gouverneur Rick Scott is de verwachting dat orkaan Michael mogelijk de gevaarlijkste en dodelijkste storm kan worden die het gebied in jaren heeft getroffen. De laatste grote orkaan in het westen van Florida was in 2005 met orkaan Dennis. Die orkaan zorgde destijds voor miljarden aan schade en kostte tientallen mensen het leven in het orkaangebied.

De storm wordt in de vroege ochtend (lokale tijd) van woensdag aan land verwacht en zal mogelijk huishouden tot en met donderdag.