Kickbokser Holzken stopt bij Glory

Na een lange periode van ontevredenheid heeft voormalig Glory-kickbokskampioen Nieky Holzken besloten om zijn geluk in Azië te vinden. Binnenkort zal de Brabander een contract tekenen bij One Fighting Championship, een Aziatische vechtsportorganisatie die onder andere ook MMA-gala's organiseert.

Volgens de schoonvader en manager/trainer van Holzken, Sjef Weber, biedt OneFC een veel beter contract dan hij bij Glory had. Bij Glory mocht Holzken maar twee- hooguit driemaal per jaar vechten, terwijl hij de komende twee jaar gegarandeerd tienmaal de ring zal betreden.

Het geld is natuurlijk ook een belangrijke factor; door de grotere publiciteit zullen sponsoren de weg naar de Helmonder sneller vinden. "One Championship heeft meer dan een miljard volgers. Afgelopen weekend was er een wedstrijd, er zaten 40.000 man op de tribune. Nogal een verschil met de Johan Cruijff Arena, waar zo'n 15.000 toeschouwers waren", aldus Weber.

Het contract voorziet ook in een carrière voor de jaren na de actieve kickbokstijd. "De grote baas van One Championship zit in de tv- en filmwereld. God weet wat er nog uit gaat komen", droomt Weber even hardop.

Holzken zal niet verhuizen naar het Oosten, maar zal zijn voorbereidingen gewoon in Nederland blijven doen. Slechts twee van de acht weken voorbereidingstijd zullen in Thailand worden beleefd en van daaruit wordt naar Singapore, Jakarta of waar dan ook wordt gevochten gereisd.

De bokscarrière van de vechtsportduizendpoot zal op een laag pitje worden gezet. De BeNeLux-titel zal hij, nu hij veel vaker zal gaan kickboksen, waarschijnlijk op moeten geven. "Om hetzelfde te krijgen voor één kickbokswedstrijd, moet hij vijf keer boksen. Dat zegt wel wat natuurlijk", slipt er nogmaals een grote motivator door het verhaal.