Volleybalsters ook veel te sterk voor Puerto Rico op WK

De Nederlandse volleybalsters zijn goed begonnen aan de tweede groepsfase op het WK in Japan. In Nagoya won Oranje de eerste wedstrijd van de tweede ronde met 3-0 (25-16, 25-15, 25-20) van Puerto Rico.

Oranje won alle vijf groepswedstrijden in de eerste ronde en nam die punten mee naar de tweede ronde, die uit twee poules van elk acht landen bestaat. De eerste drie van elke poule gaan door naar de volgende.

Nederland kende totaal geen problemen met Puerto Rico. Alleen in derde set bleef Puerto Rico enigszins in de buurt van Oranje, maar setwinst kwam nooit in gevaar voor de ploeg van bondscoach Jamie Morrison.

De Nederlandse volleybalsters spelen maandag tegen de Dominicaanse Republiek. Later spelen ze ook nog tegen Brazilië en Servië. Oranje hoeft in de tweede groepsfase alleen aan te treden tegen de ploegen waar nog niet eerder tegen gespeeld is.

In de poule staat Nederland op de tweede plaats. Oranje heeft een achterstand van één punt op Servië, dat al hun wedstrijden met 3-0 won. Nederland heeft één verliespunt omdat de Nederlandse ploeg in vijf sets won van Japan.