Punt voor Cocu's Fenerbahce in derby Istanbul, Babel scoort weer

Fenerbahçe is thuis tegen Besiktas blijven steken op een gelijkspel. Het elftal van Phillip Cocu moest in de achtervolging na een goal van Ryan Babel.

Babel opende zes minuten voor rust de score namens Besiktas met een harde knal van ongeveer 25 meter. De Oranje-international draaide weg bij een tegenstander en schoot met rechts zeer fraai via de binnenkant van de paal raak. Het is al de vierde wedstrijd van de Turken op rij waarin Babel het net weet te vinden.

Tot die openingstreffer hadden beide teams een paar goede kansen gecreëerd om te scoren. Zo stuitten Aatif Chahechouhe en Hasan Ali Kaldirim namens de thuisploeg op de keeper van de tegenstander en gold hetzelfde voor Oguzhan Özyakup en Atiba Hutchinson namens Besiktas. Behalve Babel en Özyakup had ook Jeremain Lens overigens een basisplek.

Fenerbahçe moest na rust dus op zoek naar de gelijkmaker en die werd na 71 minuten ook gevonden. Hasan Ali Kaldirim gaf vanaf links een voorzet die André Ayew keurig in de hoek kopte. Loris Karius stond aan de grond genageld. Fenerbahçe schiet weinig op met een gelijkspel en dankzij de elfde plaats is Cocu nog steeds niet zeker van zijn toekomst. Besiktas is nu vierde met elf punten uit zes duels, twee minder dan koploper Istanbul Basaksehir.