Zeeuwse politici woest om 'godverdomme' in voorstelling

Tijdens het Zeeland Nazomerfestival, wie kent het niet, heeft een hoofdrolspeler tijdens de openingsvoorstelling 'godverdomme' gezegd. De vuige heiden speelde in de voorstelling De Blinden van het Collegium Vocale Gent.

De Statenfracties van de SGP en ChristenUnie zijn allejezus boos, want een dergelijke vloek kan godverdomme niet. "We kregen veel positieve reacties op het festival, behalve de openingsvoorstelling. Het vloeken is erg kwetsend voor christenen", zei het treurende Statenlid Willemien Treurniet.

Haar collega Ad Dorst van de SGP was het met haar eens: "Moet je dit wel willen, als je er zoveel mensen mee kwetst?" Dorst ziet graag dat het provinciebestuur, waar de SGP in Zeeland uiteraard een partij in is, aan de directie van het festival laat weten dat vloeken niet meer mag.

Ben de Reu van de PvdA, de verantwoordelijke gedeputeerde, lijkt het allemaal maar gelul te vinden. "Wij als provincie gaan niet over de inhoud van voorstellingen en we gaan de teksten ook niet vooraf controleren. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed", aldus De Reu, die aangaf de ZNF-directie niet te gaan benaderen.