Ambitieuze point-and-click-game Unavowed is uit

Unavowed is de nieuwste avonturengame van Dave Gilbert, oprichter van Wadjet Eye Games en verantwoordelijk voor de goed beoordeelde adventuregames The Shivah en de Blackwell-serie. Unavowed is volgens de maker geïnspireerd door BioWare-games en ziet er veelbelovend uit voor klassieke point-and-click-liefhebbers.

In Unavowed neem jij de rol aan van een personage dat het afgelopen jaar New York City heeft geterroriseerd als gevolg van een demonische bezetenheid. Deze bijzondere premisse wordt uitgebreid met een keuzemogelijkheid voor een specifieke origin story met bijbehorend personage. Er zijn in totaal drie figuren waar je uit kunt kiezen: een ober, een acteur en een politieagent. Ieder personage beschikt over zijn of haar eigen unieke vaardigheden die het specifieke personage complimenteren. Zo is de ober bijvoorbeeld in staat om andere mensen te overtuigen om bepaalde informatie los te laten en kun je als de acteur uitstekend liegen om je doel te bereiken. 

Gilbert geeft aan veel inspiratie voor de game te hebben opgedaan uit verschillende BioWare-titels. Dit uit zich onder andere door de vele dialogen die je op verschillende manieren kunt aanpakken, alsook de mogelijkheid om 'companions' te hebben die je in je avontuur bijstaan. Het verloop van de narrative, de algehele sfeer en de beschikbare activiteiten zijn dan ook allemaal onderhevig aan je personagekeuze en welke compagnons je besluit mee te nemen. De eerste geluiden van Unavowed zijn zeer positief, waarbij vooral de verhaallijn, de personages, de stemmen en pixel art geprezen worden. Gecombineerd met enkele RPG-achtige elementen en voor een prijs van slechts €13,49 op Steam en op GOG heb je met Unavowed een potentieel juweeltje in handen.