Politie? Een olifant eet mijn peren op ...

Een opmerkelijke melding in Ommen woensdag: de politie werd gebeld door iemand die beweerde dat er een olifant de peren in zijn achtertuin aan het eten was. Eenmaal ter plaatse zagen de agenten grote hopen ontlasting liggen, die inderdaad 'wel eens' van een olifant afkomstig konden zijn. 

De bewoners, die volgens de agenten 'hevig geschrokken' waren vertelden dat de olifant net was opgehaald door zijn eigenaar en via een bospad was weggegaan. Nadat de agenten het bewuste pad hadden gevolgd troffen zij enkele honderden meters inderdaad de olifant aan, samen met zijn eigenaar.

Het bleek dat de eigenaar een circusmedewerker was, die dagelijks enkele keren met de olifant ging wandelen in het bos. Op een onbewaakt moment, zag de olifant kans om een tuin in te lopen. Volgens de eigenaar doet het dier dit normaal gesproken nooit. De olifant hoorde bij een circus, welke deze dagen op een camping in de omgeving is neergestreken.

De eigenaar van het dier baalde stevig van het incident en is vervolgens samen met de agenten teruggegaan naar de geschrokken bewoners. Hier heeft de eigenaar de ontlasting op de oprit en in de tuin opgeruimd en de bewoners financieel gecompenseerd voor de geleden schade.

De politie schrijft op Facebook: "Als klap op de vuurpijl mochten wij als Politie ook nog even met de ‘boosdoener’ op de foto. Hier hebben wij meteen gebruik van gemaakt, alleen al om te voorkomen dat niemand ons gelooft "

Politie? Een olifant eet mijn peren op... (Foto: Politie Ommen)
Politie? Een olifant eet mijn peren op... (Foto: Politie Ommen)