'Zoen-protest' voor lesbische vluchteling

Aankomende woensdag wordt er een zoenprotest georganiseerd uit solidariteit voor Justine. De uit Oeganda gevluchte vrouw werd vanwege haar seksuele geaardheid weggestuurd uit het klooster Missionaires of Charity in Amsterdam. Dit schrijft AT5 op haar website. 

Het lesbische zoenprotest wordt gehouden voor de deur van Missionaires of Charity in de Jordaan. RozeLinks, een werkgroep van GroenLinks die zich inzet voor de LHBTIQ+ gemeenschap, roept zo veel mogelijk vrouwen op om te komen.

Weggestuurd uit klooster
Justine vluchtte uit Oeganda vanwege haar seksuele geaardheid. De vrouw kreeg geen verblijfsvergunning en ging daarom naar een 24-uursopvang in het klooster Missionaires of Charity. Toen de nonnen van het klooster erachter kwamen dat Justine lesbisch was, moest ze vertrekken.

De geaardheid van Justine kwam aan het licht toen ze probeerde te regelen dat ze buiten de toegestane uren het klooster mocht verlaten. 'Ik wilde helpen met het versieren van een boot voor de Pride', vertelde ze. De boot was van RozeLinks. Justine verblijft momenteel bij een lid van RozeLinks.

Aangifte
Vandaag besloot Justine om aangifte te doen tegen het klooster. Het feit dat Justine geen verblijfsvergunning heeft, maakt voor de politie niet uit. 'We zien dat nu als twee losstaande zaken', zegt de politie.

Wil je meer informatie over het zoenprotest? Kijk dan hier.