Van der Poel derde bij WB mountainbiken, Tauber vierde

Mathieu van der Poel heeft in Vallnord de derde plaats gepakt in de wereldbeker mountainbiken. De Nederlands kampioen op de weg, en in het veldrijden was niet opgewassen tegen Gerhard Kerschbaumer, die de zege pakte in Andorra. Wereldkampioen Nino Schurter werd tweede. Bij de vrouwen ging de zege naar Gunn Rita Dahle Flesjaa. Anne Tauber werd vierde.

Kerschbaumer en Schurter maakten zich al vroeg los van de rest. Halverwege de wedstrijd kon de Zwitserse wereldkampioen niet meer volgen bij de Italiaan. Kerschbaumer won met meer dan één minuut voorsprong. Van der Poel werd derde op meer dan twee minuten van de 26-jarige Italiaan.

1. Gerhard Kerschbaumer
2. Nino Schurter
3. Mathieu van der Poel

Bij de vrouwen had Jolanda Neff de beste start, maar al snel ontstond er een kopgroep van zes rensters met daarbij de Nederlands kampioen Tauber. Neff, wereldkampioene en leidster in de wereldbeker, liet meteen haar klasse zien en reed bij iedereen weg. Dahle Flesjaa kon de Zwitserse het beste volgen, maar wel op enkele secondes van Neff. Tauber reed op dat moment op de derde plaats. Dahle Flesjaa sloot met nog twee rondes aan bij Neff en reed vervolgens weg bij de wereldkampioene en soleerde naar de zege. Emily Batty, die begin van de wedstrijd nog te maken kreeg met materiaalpech, reed in de slotfase nog naar de derde plaats voor de Nederlandse Tauber.

1. Gunn Rita Dahle Flesjaa
2. Jolanda Neff
3. Emily Batty
4. Anne Tauber