Liverpool opent gesprekken over Shaqiri

Liverpool hoopt zich deze maand te versterken met Stoke City's vleugelaanvaller Xherdan Shaqiri, zo kan Goal bevestigen.

Jürgen Klopp heeft van de international van Zwitserland een speler gemaakt om zijn aanval te versterken, waar de aanwezigheid van een transferclausule in het contract van de 26-jarige een transfer financieel aantrekkelijk maakt.

Goal begrijpt dat Shaqiri beschikbaar zal zijn voor ongeveer 14,5 miljoen euro nadat Stoke City afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League en de voormalige speler van Bayern München wil graag naar Anfield vertrekken.

Shaqiri heeft publiekelijk gesproken over zijn wens om in Engeland te blijven en gesprekken tussen Liverpool, Stoke en de vertegenwoordigers van de speler zijn onderweg.

Klopp heeft deze zomer al twee spelers toegevoegd aan zijn selectie, Naby Keïta en Fabinho, maar is zich bewust van de noodzaak om nog meer versterkingen te halen als zijn ploeg de kloof met landskampioen Manchester City wil dichten en ook in de Champions League competitie wil blijven.

Shaqiri zou niet gezien moeten worden als een speler die direct een basisspeler wordt, hoewel Klopp het belangrijk vindt om meerdere aanvallende opties te hebben. Liverpool had vorig seizoen geluk dat hun voorste drie - Roberto Firmino, Sadio Mané en Mohamed Salah - fit en gezond bleven tijdens het grootste gedeelte van het seizoen, maar hun gebrek aan opties werd blootgelegd tijdens de Champions League-finale, toen Salah geblesseerd uitviel.

Shaqiri was afgelopen seizoen acht keer trefzeker voor the Potters en speelde in totaal 92 wedstrijden sinds hij in 2015 overkwam van Internazionale. Hij geniet momenteel van zijn vakantie nadat hij Zwitserland vertegenwoordigde op het WK, waarin het de achtste finale bereikte en Zweden te sterk was.