Tite: "Ik ga niet over de toekomst praten"

Tite heeft niet nagedacht over zijn toekomst als bondscoach van Brazilië na de uitschakeling tegen België in de kwartfinales van het WK.

Brazilië werd vooraf bestempeld als topfavoriet voor de eindwinst in Rusland, maar België schakelde de vijfvoudig wereldkampioen vrijdagavond uit na een 2-1 zege in Kazan.

"Ik ga niet over de toekomst praten. Het is niet gepast op een moment van veel opwinding", vertelt Tite, die sinds juni 2016 bondscoach is, op een persconferentie. "Ik ben nog steeds met de wedstrijd bezig, ik denk niet aan de toekomst. Ik kan die vraag niet beantwoorden."

Tite is vol lof over de Belgische doelman Thibaut Courtois die de Brazilianen vele malen van het scoren afhield. "Effectiviteit is: de kansen vertalen naar doelpunten en scoren. België had een doelman die echt een verschil maakte."

"Van de iets van twintig schoten waren er nogal wat op doel. Maar ik wil praten over de kwaliteit en praten over deze cijfers als iets dat kan worden vertaald in iets dat begrijpelijk kan zijn."