FOK! Wat een weer: Wisselvallig

Overdag zijn er uitgestrekte wolkenvelden en schijnt de zon slechts af en toe. Plaatselijk valt af en toe (mot)regen of een lichte bui. In de avond wordt het vrijwel overal droog, met enkele bredere opklaringen. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 16°C. De noordwestenwind is overwegend matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig, mogelijk hard, 7 Bft. In de ochtend in het Waddengebied mogelijk nog hard tot stormachtig, 7-8 Bft, met plaatselijk zware windstoten tot ca. 80 km/uur. In de avond neemt de wind boven land af.

In de nacht van vrijdag op zaterdag raakt het op de meeste plaatsen bewolkt. In het noord(oost)en is wat lichte regen mogelijk. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C lokaal in het zuidoosten tot 11°C aan zee. De wind is landinwaarts westelijk en zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied en boven het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig.

Zaterdag overdag breekt vooral in het (zuid)westen de zon geregeld door en daar blijft het droog. In de rest van het land overheerst de bewolking en is zeer lokaal nog een lichte bui mogelijk. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noorden tot 19°C in het zuiden. De wind komt uit west tot noordwest en is overwegend matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig tot krachtig. In de loop van de middag en avond neemt de wind overal sterk af.

De dagen daarna aanvankelijk wolkenvelden maar geleidelijk meer zon. Geleidelijk oplopende temperaturen met aan het einde van deze periode waardes van iets boven normaal. Het blijft overwegend droog.(Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland
 

De Sabelspoort in Arnhem met een paar leuke bomen ervoor in het zonnetje (Foto: qltel)
De Sabelspoort in Arnhem met een paar leuke bomen ervoor in het zonnetje (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!