Tolhoek maakt Tourdebuut

Antwan Tolhoek staat begin juli aan de start van de Tour de France. Voor 24-jarige Zeeuw van LottoNL-Jumbo zal het zijn tweede grote ronde van zijn carrière. Vorig jaar maakte hij zijn debuut in de Ronde van Spanje.

Het seizoen voor Tolhoek begon moeilijk. Aan het begin van het seizoen werd hij intern geschorst nadat hij zonder medeweten van de ploegleiding en de medische staf slaapmedicatie had ingenomen. Later kreeg de renner van LottoNL-Jumbo ook nog te maken met een knieblessure, waardoor hij de voorjaarsklassiekers en de Giro d'Italia moest missen. In de Ronde van Californië en in het Critérium du Dauphine wist hij de ploegleiding te overtuigen, waardoor is opgenomen in de selectie voor de Tour de France.

LottoNL-Jumbo bevestigde eerder al de deelnames van Steven Kruijswijk, Robert Gesink en Dylan Groenewegen. Volgens de Telegraaf zijn daarnaast Primoz Roglic, Timo Roosen en Amund Grondahl Jansen zeker van hun plaats in de selectie. De laatste plaats gaat tussen Lars Boom en Tom Leezer. Stef Clement ontbreekt in de selectie vanwege een rugblessure en zal niet op tijd fit voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar.