Ziyech trefzeker bij oefenzege Marokko

Marokko lijkt klaar voor het WK. De ploeg besloot de voorbereiding op het mondiale eindtoernooi met een overwinning in en tegen Estland.

Marokko, met Karim El Ahmadi, Nordin Amrabat en Hakim Ziyech in de basis, nam in Tallinn na elf minuten de leiding. Vanuit een aanval via de rechterflank wist Younès Belhanda de bal uiteindelijk met buitenkant rechts in het doel te krijgen. De Marokkanen waren duidelijk de bovenliggende partij en ze kregen mogelijkheden om de score uit te breiden.

Dat lukte na 38 minuten toen de bal na een overtreding op Amine Harit op de stip ging. Ziyech maakte van elf meter geen fout; de Ajax-speler schoot door het midden raak. Bondscoach Hervé Renard paste halverwege het duel drie wissels toe en Ziyech was één van de spelers die in de kleedkamer achterbleef.

Na de pauze zou Marokko nog één keer scoren. Belhanda bediende Youssef En-Nesyri, die van dichtbij scoorde. Enkele minuten eerder was Sofyan Amrabat ingevallen voor zijn broer Nordin. Estland redde kort na de derde treffer de eer via Ats Purje, waardoor het 1-3 werd.

In de aanloop naar het WK won Marokko maandag al van Slowakije (2-1) en werd er enkele dagen eerder 0-0 gespeeld tegen Oekraïne. De ploeg van Renard start het WK komende vrijdag tegen Iran. Daarna zijn Portugal en Spanje de volgende opponenten in de groepsfase.

Overige uitslagen oefenwedstrijden
Letland - Azerbeidzjan 1-3
Hongarije - Australië 1-2
Estland - Marokko 1-3
Finland - Wit-Rusland 2-0
Servië - Bolivia 5-1
Zweden - Peru 0-0
Denemarken - Mexico 2-0
Tunesië - Spanje 0-1
Frankrijk - Verenigde Staten 1-1