Capello: "Als Real Madrid niet won in Kiev, had Perez Zidane ontslagen''

Als Zinédine Zidane de finale van de Champions League in Kiev had verloren, zou hij zijn ontslagen, stelt ex-trainer Fabio Capello.

In gesprek met Sky Sport 24 laat de voormalig oefenmeester van de Koninklijke weten dat Zidane volgens hem niet zo stevig in het zadel zat als iedereen dacht. De Fransman verraste donderdagmiddag vriend en vijand door zijn vertrek aan te kondigen, slechts een week na de derde Champions Leaguetitel op rij.

“Zidane wilde zelf het besluit nemen, voordat iemand anders op zijn stoel werd gezet. Als Real Madrid verloren had in Kiev, had Florentino Pérez hem zonder twijfel ontslagen”, aldus Capello, die zelf tot twee keer toe trainer was van Real Madrid. De Italiaan denkt dat het niet bij het vertrek van Zidane blijft. “Ik denk dat Cristiano Ronaldo terug wil naar Manchester, om te spelen voor United onder zijn landgenoot Mourinho.”

Een opvolger voor Zidane is nog niet aangesteld, maar in de wandelgangen circuleert de naam van oud-speler Guti. Ook Capello verwacht dat de voormalig middenvelder in Spaanse dienst wordt doorgeschoven naar de hoofdmacht. Op dit moment traint hij Real Madrid Castilla en Guti zou volgens Capello hetzelfde pad als Zidane kunnen bewandelen. "Pérez kan Guti nu aanstellen. Hij wil laten zien dat hij radicale beslissingen kan nemen, zoals hij drie jaar geleden heeft gedaan met Zidane.”