Omroep Brabant boos op gemeente om nepnieuws

Omroep Brabant is op zijn zachtst gezegd 'niet blij' met de gemeente Bergen op Zoom. Deze verspreidde in april het nieuws dat er tijdens de renovatie van het Markiezenhof een eeuwenoud boek gevonden was, dat was ingemetseld tussen de muren in een verborgen ruimte. Nepnieuws naar het nu blijkt. Het gaat om een publiciteitsstunt van de gemeente en het museum. 

De gemeente vindt dat het geen nepnieuws is, zoals Omroep Brabant stelt: "Dit gaat verder dan een 1 aprilgrap. We hebben de balans gezocht tussen de waarheid en het aantrekkelijk maken van verhalen." Ook Frank Bode van het Markiezenhof vindt het jammer dat er over nepnieuws wordt gesproken: "In het Markiezenhof liggen 17.000 objecten waar we iedere dag aan voorbij lopen terwijl ze een breder podium verdienen."  Hij is dan ook van mening de de publiciteitsstunt is geslaagd: "We vragen aandacht en dat is gelukt."

Renzo Veenstra van Omroep Brabant zegt in een hoofdredactioneel statement op de website: 'Het zal duidelijk zijn dat wij dat bij Omroep Brabant niet leuk vinden. Om voor de gek gehouden te worden is tot daar aan toe. Maar dat dat door de gemeente gebeurt (en volgehouden wordt) is op z'n minst kwalijk te noemen. Ik ga er maar vanuit dat het gemeentebestuur binnenkort bij ons langskomt om uitleg te geven. Wij zenden dat dan uit zodat jullie, ons publiek, mee kunnen kijken en luisteren."