Avengers: Infinity War breekt record Black Panther

De nieuwste telg in de Marvel Cinematic Universe (MCU), Avengers: Infinity War, is de meest succesvolle Marvelproductie ooit in de Nederlandse bioscopen.

De film waarin vrijwel alle helden uit het Marvel-universum de krachten bundelen om te vechten tegen de sterkste villain ooit, Thanos, heeft inmiddels bijna 8,2 miljoen euro opgebracht. Daarmee is het vorige record van Black Panther, dat eerder dit jaar recordhouder werd, verbroken, meldde distributeur Disney maandag. In totaal trok Avengers: Infinity War tot nu toe in de Nederlandse theaters 767.000 bezoekers,

Avengers: Infinity War heeft wereldwijd al diverse records gebroken. De actiefilm passeerde onder meer als snelste ooit wereldwijd de magische grens van een opbrengst van 1 miljard dollar. Ook had Infinity War het beste openingsweekend ooit in de VS en het beste openingsweekend voor een Marvelfilm in Nederland.

In Avengers: Infinity War moeten superhelden als Captain America, Iron Man, Hulk, Doctor Strange, Thor en de Guardians of the Galaxy samenwerken om te voorkomen dat megaschurk Thanos in het bezit komt van de zes 'infinity-stenen'. Als hij de stenen krijgt, zal hij niet alleen de realiteit maar ook de tijd en ruimte naar zijn wil kunnen buigen.

De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Robert Downey jr, Chris Pratt, Chris Evans, Chris Hemsworth, Elizabeth Olsen, Zoe Saldana en Josh Brolin.

Avengers-vervolg succesvolste Marvelfilm ooit
Avengers-vervolg succesvolste Marvelfilm ooit (Foto: BuzzE)