NAC Breda stelt Van der Gaag aan als trainer

Mitchell van der Gaag neemt het stokje over van Stijn Vreven. Hij wordt komend seizoen de nieuwe trainer van NAC Breda.

Via de officiële kanalen laat de Parel van het Zuiden weten dat de 46-jarige oud-trainer van Excelsior gaat tekenen voor twee seizoenen, met een wederzijdse optie tot verlenging van een jaar. Van der Gaag stelt de uitdaging te hebben gevonden die hij zocht. "De volle tribunes, de sfeer in het stadion, die echte betrokkenheid van mensen bij een club. Dat vind je in Nederland niet zo snel", aldus de coach die in het verleden in Portugal actief was. "Deze club leeft gigantisch en staat er goed op in de rest van Nederland. Daarnaast heeft NAC in alle gesprekken een professionele indruk gemaakt."

Hans Smulders laat als technisch directeur van NAC weten blij te zijn met de komst van de trainer die hij al kende van een korte gezamenlijke periode bij FC Eindhoven. "Hij is een natuurlijke leider die werkt vanuit duidelijke kaders. Ook staat hij garant voor veel trainingsarbeid en een goede visie op het trainersvak", somt Smulders op. "Zijn komst is voor ons geweldig nieuws. Hij steekt veel tijd in het individueel beter maken van spelers. Met zijn energie, werklust en enorme drive om te winnen past hij goed bij het DNA van deze club."

NAC eindigde het seizoen als promovendus verdienstelijk op de veertiende plaats. Excelsior deed het met een minimale begroting zelfs nog beter door als elfde te eindigen. De Rotterdammers waren met Van der Gaag aan het roer lange tijd in de race voor de playoffs, waar het uiteindelijk net naast greep door een matige reeks aan het einde van het seizoen. Niettemin was men in Kralingen uiterst tevreden met zijn functioneren, want de club had hem graag langer gebonden. Hij opteerde echter voor een nieuwe uitdaging en heeft die in Breda nu gevonden.