FOK! Wat een weer: zuidoosten een onweersbui

Welkom!

Over het weer van gisteren heb ik niet veel te zeggen. Alhoewel, in het zuidwesten begon de dag nog niet zo zonnig, zoals op de foto van Iteejer te zien is. 

De afgelopen nacht kwamen er geleidelijk wat wolkenvelden uit Duitsland binnendrijven. Dit komt omdat er een actieve depressie boven het midden van Europa ligt en het oosten en zuiden krijgen daar vandaag wel enigszins mee te maken, en dan met name Limburg. Het is niet koud vannacht met 11 of 12 graden. 

Ja, zo saai als het hier is, zo interessant is het op een paar uur rijden van ons land. Forse regen- en onweersbuien houden de gemoederen aardig bezig in het centrale deel van Europa. We zagen de afgelopen dagen al dat een bui niet echt ver weg was. In een veel groter gebied van Europa vielen dus die stevige buien. De invloed van die depressie rijkt vandaag dan net tot onze oostelijke en zuidelijke provincies. Er gaan daar dus ook een aantal buien ontstaan, en met name in Limburg kunnen er een paar pittige jongens tussen zitten. In Gelderland, Brabant en misschien ook Overijssel kunnen ook wat buien vallen, maar dan iets minder zwaar zoals het er nu naar uitziet. In de rest van het land is er ook duidelijk meer bewolking aanwezig dan op dinsdag, maar in het westen schijnt de zon wel geregeld. Daar blijft het zeker en vast droog. In het midden kan misschien nog wat lichte regen vallen.  De temperaturen zakken al en liggen tussen de 16 graden aan zee tot 21 in het zuidoosten. Er staat een frisse noordwestelijke wind.

Morgen en vrijdag is het overal koel met wolkenvelden. Het blijft dan wel vrijwel overal droog. We zullen het moeten doen met 13 tot 15 graden. In het verlengde weekend trekt het hogedrukgebied echter naar Scandinavie en draait de wind van noord naar oost en kan de aanvoer van warmere lucht weer op gang komen. Of het helemaal droog blijft is nog niet helemaal zeker, maar dat Pinksteren er wél goed uit ziet dat ziet er wel naar uit.

Tot spreeks! 

Nederland
 

Mistige ochtend (Foto: Iteejer)
Dit was één van de weinige plaatsen waar de dag gisteren grijs en bijna mistig begon. ( Foto: Iteejer.)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!