FOK! Wat een weer: op en af komende week

Hallo!

Het was gisteren een zeer complexe weerdag. De koude lucht bleek in de ochtend al een stukje verder noordoostwaarts te zijn opgeschoven dan gedacht en daardoor kwamen er in de ochtend ook al in het midden en noordwesten enkele buien voor. Zelfs met wat onweer erbij. Tegelijkertijd begon zich op het koufront een regengebied te ontwikkelen. In de middag begonnen de échte onweersbuien te ontstaan en deze houden momenteel nog steeds huis. Ten noorden van de lijn Alkmaar - Venlo kunnen de komende uren nog fikse donderbuien voorkomen. Dus daar nog even oppassen. In een strook over het midden van het land valt meer gestage regen, maar daar zijn de hoeveelheden niet bijster groot. De temperaturen liepen uiteen van 14 tot 24 graden. 

Vandaag is er na het optrekken van nevel en mist  weer veel ruimte voor de zon en het wordt op de meeste plaatsen zomers warm. Op de Wadden wordt het 21 graden, maar elders in het land 25 tot 26 graden. Er staat een matige noordoostenwind.

Morgen is het ook zonnig en warm, maar daarna zakken de temperaturen naar 13 graden op donderdag en vrijdag. Op woensdag kan er ook wat regen vallen, de overige dagen is het overwegend droog. In het weekend lopen de temperaturen weer op. 

Tot ziens!

Nederland
 

Hollands weertje (Foto: Stephan5)
Komende week kunnen we weer dit soort mooie plaatjes maken buiten. Hollandse luchten. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!