MLB: Werper Kingham flirt met perfectie bij debuut, homerun Albies

Honkballer Nick Kingham heeft zondag op indrukwekkende wijze zijn debuut gemaakt in de MLB. De 26-jarige werper was lang een van de grootste talenten bij de Pittsburgh Pirates, maar door blessureleed - onder meer een gescheurde kruisband - kwam hij er de afgelopen jaren niet aan te pas.

Zondag was het dan eindelijk zover en thuis tegen de St Louis Cardinals mocht hij dan zijn MLB-debuut maken. Dat ging niet alleen goed, het ging geweldig: de ene na de andere slagman van de Cardinals kon de dug-out weer opzoeken en na zes innings was Kingham nog altijd op weg naar een perfect game, wat in bijna anderhalve eeuw honkbal nog geen dertig keer is gebeurd.

In de zevende inning ging het dan fout, nadat eerst nog twee Cardinals-spelers het onderspit dolven. Paul DeJong wist als eerste speler van St Louis eindelijk een honk te bereiken en dus was de perfect game niet meer mogelijk. Toch kreeg Kingham een dikverdiende staande ovatie en de Pirates wonnen uiteindelijk met 5-0.

Ozzie Albies deed ook weer van zich spreken. De 21-jarige Nederlander sloeg namens de Atlanta Braves op de allereerste worp van de wedstrijd tegen de Philadelphia Phillies gelijk een homerun. Hij voegde er later onder meer nog een double aan toe en hielp de Braves zo richting de 1-10 winst. 

Uitslagen MLB zondag
Baltimore Orioles - Detroit Tigers 5-3
Boston Red Sox - Tampa Bay Rays 4-3
Toronto Blue Jays - Texas Rangers 7-2
Cleveland Indians - Seattle Mariners 4-10
Miami Marlins - Colorado Rockies 3-0
Philadelphia Phillies - Atlanta Braves 1-10
Pittsburgh Pirates - St.Louis Cardinals 5-0
Washington Nationals - Arizona Diamondbacks 3-1
Houston Astros - Oakland Athletics 8-4
Minnesota Twins - Cincinnati Reds 2-8
Kansas City Royals - Chicago White Sox 5-4
Chicago Cubs - Milwaukee Brewers 2-0
San Diego Padres - New York Mets 2-14
San Francisco Giants - Los Angeles Dodgers 4-2
Los Angeles Angels - New York Yankees 1-2

Kingham flirt met perfectie in zijn debuut (Bron: YouTube)