MLB: Walk-off homerun brengt Yankees alsnog winst, Albies op dreef

Honkballer Ozzie Albies blijft lekker bezig bij de Atlanta Braves. De 21-jarige Curaçaoënaar - de op één na jongste speler in de MLB - sloeg op bezoek bij de Cincinnati Reds alweer zijn achtste homerun van het seizoen. Samen met de Venezolaan Ronald Acuña Jr, de jongste speler in de MLB, hielp Albies de Braves op weg naar een 4-7 zege.

De New York Yankees speelden hun vierde en voorlopig laatste wedstrijd tegen de Minnesota Twins. Na drie zeges in de Bronx leek het donderdag niet te lukken voor de Yankees, maar in de laatste inning ging het fout voor closer Fernando Rodney van de Twins: de pitcher wierp de bal naar Gary Sanchez en Kraken timmerde deze de tribunes in voor een 3-run homerun, met onder meer Didi Gregorius die over de thuisplaat kwam. Het was een walk-off, want de Yankees konden de 1-3 achterstand ombuigen in een 4-3 voorsprong en aangezien de Twins niet meer aan slag zouden komen was het gedaan.

Overigens sloeg Corey Dickerson namens de Pittsburgh Pirates thuis tegen de Detroit Tigers ook een walk-off homerun, maar die leek even niet door te gaan. Een fan ving de bal en beelden wezen uit dat de bal mogelijk geen homerun geweest zou zijn als de fan de bal niet gevangen had. Na bestudering van de beelden kreeg Dickerson de homerun gewoon toegewezen en dus wonnen de Pirates met 1-0.

Uitslagen MLB donderdag
Cincinnati Reds - Atlanta Braves 4-7
Pittsburgh Pirates - Detroit Tigers 1-0
New York Yankees - Minnesota Twins 4-3
Philadelphia Phillies - Arizona Diamondbacks 2-8
St.Louis Cardinals - New York Mets 4-3
Cleveland Indians - Seattle Mariners 4-5
Baltimore Orioles - Tampa Bay Rays 5-9
Toronto Blue Jays - Boston Red Sox 4-5
Chicago Cubs - Milwaukee Brewers 1-0
Kansas City Royals - Chicago White Sox 3-6

 

De walk-off 3-run homerun van Sanchez (Bron: YouTube)

Dickerson's walk-off homerun (Bron: YouTube)