MLB: D-Backs winnen 9e serie op rij, werpende niet-werper zorgt voor plezier

De honkballers van de Arizona Diamondbacks hebben voor een bijzondere prestatie gezorgd in de MLB. In de competitie spelen teams doorgaans series van twee, drie of vier wedstrijden tegen elkaar en de D-Backs wonnen nu al hun negende opeenvolgende serie van het seizoen.

Op bezoek bij de Washington Nationals werd na de eerste wedstrijd ook de tweede gewonnen (3-4) en dus was de volgende seriewinst binnen. De laatste keer dat een ploeg uit de National League met negen seriezeges begon was al even geleden: de Chicago Cubs deden dat in 1907, alvorens uiteindelijk de World Series te winnen.

In San Francisco hadden de Giants een boutdag tegen de Los Angeles Dodgers. Bij een 6-15 achterstand had Giants-coach Bruce Bochy weinig zin om nog een werper in te moeten zetten in de negende inning en dus kreeg derde honkman Pablo Sandoval een nieuwe opdracht: hij mocht de negende inning als pitcher afwerken, de eerste keer dat een position player van de Giants mocht werpen sinds 1991.

Het optreden van de Venezolaan zorgde voor de nodige hilariteit. In de dug-out van de Giants werd voor het eerst in de avond gelachen en ook bij de Dodgers keek men geïnteresseerd toe. Zo vermaakte de Nederlandse closer Kenley Jansen zich kostelijk met Sandoval's optreden. Dat was overigens geenszins slecht: Sandoval gooide weliswaar niet hard, maar zijn curveballs waren prima en hij gooide alle drie Dodgers-spelers uit, een perfect inning.

Uitslagen MLB zaterdag
Minnesota Twins - Cincinnati Reds 3-1
Kansas City Royals - Chicago White Sox 0-8
Chicago Cubs - Milwaukee Brewers 3-0
Boston Red Sox - Tampa Bay Rays 6-12
San Francisco Giants - Los Angeles Dodgers 6-15
Washington Nationals - Arizona Diamondbacks 3-4
Toronto Blue Jays - Texas Rangers 4-7
Cleveland Indians - Seattle Mariners 4-12
Philadelphia Phillies - Atlanta Braves 1-4
Baltimore Orioles - Detroit Tigers 5-9
Pittsburgh Pirates - St.Louis Cardinals 6-2
Houston Astros - Oakland Athletics 11-0
Miami Marlins - Colorado Rockies 4-1
Kansas City Royals - Chicago White Sox 5-2
San Diego Padres - New York Mets 12-2
Los Angeles Angels - New York Yankees 1-11
San Francisco Giants - Los Angeles Dodgers 8-3

Sandoval debuteert als werper (Bron: YouTube)