Bokser Davis slaat zich in rap tempo naar wereldtitel, Charlo wil Golovkin

Bokser Gervonta Davis mag zich WBA-wereldkampioen in het supervedergewicht (-59kg) noemen. In het Barclays Center in New York was de pas 23-jarige Tank veel te sterk voor de acht jaar oudere Argentijn Jesus Cuellar.

Begin vorig jaar won Davis de IBF-wereldtitel in dezelfde gewichtsklasse, die hij na één keer succesvol verdedigen kwijtraakte omdat hij voor het gevecht met Francisco Fonseca in augustus - in het voorprogramma van Mayweather tegen McGregor - te zwaar was. 

Daarna kwam Davis nog in de problemen omdat hij een jeugdvriend van hem geslagen zou hebben, waar hij uiteindelijk zonder straf vanaf kwam. Dit keer liet hij zien zich goed gefocust te hebben op het gevecht, want Cuellar had geen kans: in de tweede ronde ging de Argentijn al eens neer, in de derde ronde gebeurde dat nog twee keer en vond de scheidsrechter het welletjes.

Jermall Charlo mag zich interim-wereldkampioen noemen en wel in het middengewicht (-72,6kg) bij de WBC. Hij vocht tegen Hugo Centeno Jr, die zijn bijnaam The Boss bepaald geen eer aan kon doen: Charlo mepte hem in de tweede ronde binnen een minuut tegen het canvas.

Voor Charlo was het duidelijk: "Ik heb 27 keer gewonnen, 21 keer op knockout. Ik wil Gennady Golovkin", zo daagde Charlo de Kazachse wereldkampioen bij de WBA, WBC en IBF uit. 

Davis pakt Cuellar (Bron: YouTube)

Charlo slaat Centeno knock-out (Bron: YouTube)