Aanslag gepleegd op Floyd Mayweather

Een beveiliger uit het gevolg van bokser Floyd Mayweather Jr. is gewond geraakt bij een aanslag op de groep van de bokser. Mayweather zelf is hierbij ongedeerd gebleven.

Mayweather was maandagochtend rond een uur of drie vanuit een nachtclub op weg naar het Intercontinental Buckhead Hotel in de Amerikaanse stad Atlanta toen zijn gevolg, bestaande uit drie auto's, wachtend voor het hotel onder vuur werd genomen vanuit een andere auto. 

De ongelukkige beveiliger, Gregor LaRosa, werd tijdens deze aanval in zijn been geraakt, maar mocht het ziekenhuis drie uur na zijn behandeling weer verlaten. De politie in Atlanta gaf een korte verklaring uit. 'We geloven dat mr. Mayweather in één van deze drie auto's gezeten heeft, maar hij is ongedeerd. Op dit moment lijkt het niet op een willekeurige schietpartij, de schutter schoot gericht op de auto waar het slachtoffer in zat. Tot nu toe is er nog geen mogelijk motief bekend.' Na de schietpartij reden alle drie de auto's razendsnel weg, kort gevolgd door een andere auto, aldus de politie.

Mayweather, over het algemeen gezien als de beste bokser van zijn generatie en die in 2017 nog een enorm lucratieve bokspartij tegen MMA-vechter Conor McGregor uitvocht, was in Atlanta om een boksgala te promoten. Bronnen zeggen dat hij zich bewust was van een mogelijke aanslag op zijn leven.

De zondag voor de aanslag plaatste hij nog een cryptische boodschap op zijn Twitter-pagina: 'Ik weet niets van morgen, maar ik leef voor vandaag.' De bokser hult zich tot nu toe in stilzwijgen en heeft nog geen commentaar gegeven op de schietpartij.