Man steekt willekeurige voorbijgangers neer in jacht op vervoermiddel

Een man uit Apeldoorn heeft dinsdagavond drie op het oog willekeurige voorbijgangers neergestoken in de Amsterdamse wijk De Baarsjes. De vermoedelijk 32-jarige man was dringend op zoek naar een vervoermiddel en schuwde daarbij geen geweld.

Rond een uur of elf werd een scooterrijder verrast door de man, die het slachtoffer neerstak toen deze weigerde zijn scooter af te staan. Dit gebeurde eveneens bij een tweede slachtoffer, die zelf naar het ziekenhuis kon rijden, waarschijnlijk dus toch nog in het bezit van zijn scooter.

Nadat het jatten van een scooter niet lukte, probeerde de man het op een andere manier: hij belaagde een automobilist, die eveneens weigerde zijn vervoermiddel af te staan en eveneens werd neergestoken, waarna hij - vermoedelijk in zijn auto - gewond achter is gebleven.

De gealarmeerde politie wist via toezichtcamera's in de stad snel op het spoor van de dader te komen, waarna deze in de Witte de Withstraat werd aangehouden. De verdachte zit nog vast, de slachtoffers zijn alledrie buiten levensgevaar.