Basketballer Upshaw (26) overleden na hartstilstand tijdens wedstrijd

Basketballer Zeke Upshaw is maandag overleden. De small forward speelde in de NBA G League, de ontwikkelingscompetitie van de NBA, voor de Grand Rapids Drive, het opleidingsteam van de Detroit Pistons. Upshaw is 26 jaar geworden.

Zaterdag ging het fout tijdens de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Tegen de Long Island Nets was Upshaw met elf punten belangrijk: hij hielp zijn ploeg uiteindelijk naar een 101-99 zege, waardoor de Drive zich voor het eerst voor de play-offs plaatste.

Veertig seconden voor het einde sloeg de stemming echter abrupt om. Tijdens een aanval van de Nets zakte Upshaw plotseling in elkaar, naar alle waarschijnlijkheid wegens een hartstilstand. Snel werd hulp geboden en binnen seconden was een defibrillator aanwezig, waarna Upshaw per ambulance vervoerd werd.

In het ziekenhuis werd de basketballer nog behandeld, maar maandag kwam zijn moeder met het bericht naar buiten dat Upshaw was overleden. De speler werd na zijn carrière in het college basketball niet opgepikt door een NBA-team tijdens de draft, maar hoopte via de G League alsnog in de NBA te komen.