SkiŽrs uit op hol geslagen skilift gegooid, zeker elf gewonden

In het Georgische skigebied Gudauri ging het vrijdag niet helemaal goed. Een skilift raakte daar om nog onduidelijke redenen beschadigd, met als resultaat dat de snelheid van de lift plotseling meer dan verdubbeld werd.

Door de veel te hoge snelheid schommelde de lift nogal heen en weer en werden mensen uit de stoeltjes gegooid. Ook sprongen mensen er zelf uit om er niet op hoge snelheid uit te hoeven stappen. De stoeltjes bevonden zich gelukkig niet al te hoog, waardoor men zich nog wel enigszins redelijk in de sneeuw kon laten vallen.

Een tak van het Georgische ministerie van Economische Zaken heeft laten weten dat zeker acht mensen gewond zijn geraakt, maar het lijkt niet om zware verwondingen te gaan. 

Update 16.20 uur
Volgens het Georgische 1TV zijn zeker elf mensen gewond geraakt. Het gaat daarbij om toeristen uit Oekraïne, Georgië, Rusland en Zweden. Twee van hen zijn er niet best aan toe en hebben open botbreuken en ernstige verwondingen aan hun hoofd. Volgens Zaza Sopromadze, minister van Gezondheid, verkeren de twee niet in levensgevaar.

De minister van Economie, Dimitri Kumsishvili, bezocht de plaats van het ongeval. "Een onderzoek zal uitwijzen wat hier de oorzaak van is en de verantwoordelijken zullen worden gestraft", liet hij weten. Volgens Kumsishvili was de skilift in december voor het laatst onderworpen aan een inspectie. 

Reddingshelikopters zijn ingezet om de gewonden vanuit het gebied, waar het inmiddels behoorlijk mistig is, naar hoofdstad Tbilisi te vervoeren.

De skilift slaat op hol (Bron: YouTube)