Van Gorkom verlaat ziekenhuis voor revalidatiecentrum

Jelle van Gorkom, die begin januari in coma raakte na een valpartij op sportcentrum Papendal, heeft het ziekenhuis in Nijmegen verlaten voor een revalidatiecentrum in Arnhem. Volgens de wielerbond KNWU toont de BMX'er duidelijk progressie.

Van Gorkom eet inmiddels zelfstandig, heeft zijn eerste stappen gezet en zijn spraak is verbeterd, zegt de KNWU in een verklaring op de website. Zijn revalidatieperiode wordt ingeschat van minimaal tien maanden en het is nog niet zeker of hij helemaal zal herstellen van zijn valpartij.

"Het is fijn te zien dat er positieve ontwikkelingen zijn in het herstel", zegt Bas de Bever, bondscoach van de BMX'ers. "Ik zit bijna elke dag aan zijn bed en zie de vechter en topsporter in Jelle. We hopen dat deze lijn zich voortzet."

Jochem Schellens, directeur van Sportcentrum Papendal is ook positief gestemd: "Jelle, zijn familie en overige betrokkenen zijn gematigd positief over de stappen die hij zet. Wij bewonderen zijn vastberadenheid en de wijze waarop hij werkt aan zijn herstel."

De 27-jarige Van Gorkom kwam begin januari zwaar ten val tijdens een training op Papendal en liep daarbij beschadigingen op aan milt, lever en nieren, gebroken ribben, een scheurtje in de schedel en een breuk in het gezicht.