Dief van Oscarbeeldje McDormand gearresteerd

Een triomfantelijke avond voor actrice Frances McDormand is bijna geëindigd in mineur. Tijdens een feest in Los Angeles na de Oscaruitreiking werd het gouden beeldje van de kersverse winnares gestolen. Hoewel de actrice er geen zaak van wilde maken is de verdachte van de roof later toch gearresteerd.

Getuigen zagen een onbekende man het beeldje grijpen en ermee aan de haal gaan. De man wist met het beeldje het gebouw te ontvluchten, meldt de New York Times. De actrice brak in tranen uit toen ze in de gaten kreeg dat haar beeldje was gestolen.

Het incident liep goed af. Een oplettende fotograaf bij de uitgang zag de man met het beeldje en wist de dief te overtuigen het beeldje terug te geven. McDormand wilde geen aanklacht indienen tegen de dief en beval de dief "te laten gaan." Later werd bekend dat de verdachte man toch door de politie van Los Angeles is gearresteerd. Hij wordt verdacht van huisvredebreuk en diefstal.

De zestigjarige actrice kreeg een Academy Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in het misdaaddrama Three Billboards outside Ebbing, Missouri. Eerder in haar carrière won McDormand de prijs al eens voor haar rol in de thriller Fargo.

Dief van Oscarbeeldje McDormand gearresteerd
Dief van Oscarbeeldje McDormand gearresteerd (Foto: BuzzE)