Blizzard viert 20 jaar Starcraft

Starcraft-Production Director Tim Morten heeft vandaag tijdens de Intel Extreme Masters in Katowice een evenement aangekondigd om 20 jaar Starcraft met de community te vieren. Voor de community betekent dat dat er gratis goodies komen voor zowel Starcraft II als Starcraft Remastered, maar ook andere franchises van Blizzard krijgen goodies die in het teken staan van de real time strategy-franchise. 

Blizzard komt binnenkort ook met een korte documentaire die in het teken staat van Starcraft, genaamd Starcraft is Life: a 20th anniversary celebration. In deze korte film komen spelers aan het woord over hoe de game hun leven heeft veranderd. Daarnaast is er aan het einde van de maand een speciale livestream op Twitch, waarbij persoonlijkheden rondom Starcraft zoals spelers, commentatoren en ontwikkelaars aan het woord komen. Mensen die de stream kijken krijgen een speciale UI-skin voor Starcraft II, en krijgen meer Starcraft-in game goodies door de maand heen. De documentaire zelf komt uit op 31 maart, de stream begint een dag eerder.

Mensen die inloggen in Starcraft II krijgen drie extra UI-skins (een voor elk ras), een portrait en decals. In het geval van Starcraft Remastered krijgen de spelers ook een speciale UI-skin door in te loggen. Daarnaast worden een aantal items in Starcraft II met korting aangeboden en ook Starcraft Remastered kan je straks tegen gereduceerde prijs kopen. Deze korting geldt van 6 tot 20 maart.

Zoals gebruikelijk is krijgen andere franchises van Blizzard Starcraft-goodies: in Heroes of the Storm krijg je drie portraits en komen er brawls die Starcraft als thema hebben. Daarnaast kunnen we binnenkort ook weer een Starcraft-hero als speelbare hero verwachten. Diablo III krijgt een pet die gebaseerd is op de battlecruiser, en World of Warcraft krijgt een Zergling, Grunty, Mini-Thor, Baneling en Zeradar-pets die reageren op de /salute-emote. Als laatste krijgt Widowmaker een speciale skin die gebaseerd is op Kerrigan in Overwatch, en in het geval van Hearthstone komt er een speciale Starcraft tavern brawl.

Starcraft20year
Blizzard viert 20 jaar Starcraft