Donatie Emma Watson impuls voor MeToo-fonds

Nadat Harry Potter-ster Emma Watson een miljoen Britse pond had gedoneerd aan een nieuw fonds tegen seksueel geweld, stroomden de donaties binnen. Twee dagen na die van Watson zijn er bij het UK Justice and Equality Fund zo'n 280 donaties binnengekomen, bij elkaar zo'n 600.000 pond.

Emma Watson is een van de ondertekenaars van de open brief in The Observer, samen met Emma Thompson en Keira Knightley. De vrouwen gingen zondagavond in het zwart gekleed naar de uitreiking van de Bafta's, de belangrijkste Britse filmprijzen. Net als bij de Golden Globes willen genomineerden en overige gasten hun solidariteit tonen met de Time's Up en #MeToo-bewegingen. Een van de weinigen die afweek van de zwarte dresscode, was Kate Middleton. Dit omdat leden van de Britse koninklijke familie geen politieke standpunten mogen laten blijken.

Emma Watson is volgens de BBC een van de eersten die een schenking heeft gedaan aan het UK Justice and Equality Fund. Het fonds voor gerechtigheid en gelijkheid is opgericht door de vrouwen die de brief hebben ondertekend, samen met een groep van 160 activisten en academici, om slachtoffers juridisch en financieel bij te staan. Keira Knighley en Tom Hiddleston hebben elk 10.000 Britse pond geschonken.

Donatie Emma Watson impuls voor MeToo-fonds
Donatie Emma Watson impuls voor MeToo-fonds (Foto: BuzzE)