Emiraten kopen Mongolische topjudoka's

De kooplust van de nationale sportbonden in de Verenigde Arabische Emiraten heeft weer toegeslagen. Maar liefst drie Mongolische topjudoka's maken per direct de overstap naar de Emiraten, uiteraard voor een forse zak geld.

Tumurkhuleg Davaadorj (-66kg) is vermoedelijk de grootste van de namen. Hij is inmiddels de nummer zeventien van de wereld, maar was ooit wereldranglijstaanvoerder. Ook won hij diverse Grand Slams en Grand Prix-toernooien en pakte hij in 2014 goud op de Asian Games. In het World Cup-circuit won hij in totaal dertig medailles.

Dagvasuren Nyamsuren (-81kg) is de volgende, nummer zeven van de wereld. Hij wint al een jaar of zes met enige regelmaat medailles op grote toernooien, zoals vorig jaar nog brons op de Grand Slam van Tokyo. Zwaargewicht Temuulen Battulga heeft ook al de nodige medailles in de kast hangen en was in 2016 nota bene vlaggendrager voor Mongolië op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Het is niet de eerste keer dat judoka's binnengehengeld worden door de Emiraten. Enkele jaren geleden kocht men het halve Moldavische team op, resulterend in WK-medailles voor Victor Scvortov en Ivan Remarenco en olympisch brons voor Sergiu Toma. Het is de bedoeling dat de nieuwe aankopen in maart al voor de Emiraten uitkomen.