Linssen: "Ik heb gemerkt dat ik een trapje hoger aankan"

Bryan Linssen is bezig aan zijn eerste seizoen bij Vitesse, maar hoopt ooit nog een stap te kunnen maken naar een grote club.

Linssen verruilde afgelopen zomer FC Groningen voor Vitesse, waar hij inmiddels is uitgegroeid tot een sterkhouder. In dertig wedstrijden in alle competities was de aanvallende middenvelder elf keer trefzeker en gaf hij vier assists.

"Tijdens de Europese wedstrijden dit seizoen heb ik gemerkt dat ik een trapje hoger ook aankan. Ik vond het geweldig mezelf op dat podium te laten zien, scoorde in beide wedstrijden tegen Lazio. Vitesse is voor mij weer een perfecte volgende stap", vertelt Linssen in gesprek met Voetbal International.

De 27-jarige Linssen ziet nog voldoende punten waar hij aan kan werken. "Ik moet nadrukkelijker aanwezig zijn, nog effectiever worden. Stabieler ook. Voor wat ik dit seizoen heb laten zien, geef ik mezelf net een voldoende. Maar Vitesse hoeft niet mijn plafond te zijn. Met mijn rendement, wat best hoog is voor een buitenspeler, en mijn drive ben ik voor veel clubs aantrekkelijk."

"De Nederlandse topclubs investeren tegenwoordig vooral in jonge talenten uit het buitenland, dus daar staar ik me niet blind op. Sowieso ben ik pas net bezig in Arnhem. Maar ooit hoop ik nog eens in het buitenland te spelen. Het liefst in een groot voetballand als Engeland of Spanje."