Neville veegt vloer aan met United-duo

Manchester United ging zondag onderuit bij Newcastle United en volgens Phil Neville vielen vooral Chris Smalling en Phil Jones hopeloos door de mand.

Met negentien tegengoals heeft Manchester United de minst gepasseerde defensie van de Premier League, maar Neville stelt dat dat niet echt de verdienste is van Smalling en Jones. "United heeft met David De Gea de beste keeper ter wereld en Nemanja Matic helpt de verdediging ook heel veel. Maar Smalling en Jones waren de laatste twee wedstrijden echt rampzalig", zei Neville bij de BBC.

"Tegen Dele Alli en Harry Kane werden ze gepest en tegen Newcastle maakten ze allebei veel fouten. Ze zorgden voor een gevoel van nervositeit en spanning", aldus de oud-speler van The Mancunians. "Ze maakten continu foute beslissingen waarbij je dan dacht: Wat doe je nou?!"

Manchester United wist voor de nederlaag in Newcastle met 2-0 van Huddersfield Town te winnen, maar drie dagen eerder ging de ploeg met dezelfde cijfers onderuit tegen Tottenham Hotspur. Met nog elf speelronden te gaan heeft de nummer twee van de Premier League al zestien punten achterstand op Manchester City.