Man probeert agent te wurgen

De politie heeft afgelopen nacht in Roosendaal een 30-jarige man uit Velsen-Noord aangehouden nadat hij op de Markt trachtte een agent te wurgen toen deze hem wilde aanhouden. Rond 00:30 uur zagen twee agenten hoe de verdachte bij een buitenbar enkele meisjes lastigviel. Hij sloeg met zijn vuist op een statafel en schopte er vervolgens tegenaan. 

Een van de agenten sprak hem aan en vroeg hem om zijn legitimatie. Dit weigerde hij ondanks een waarschuwing dat hij dan zou worden aangehouden. Vervolgens ontstond er volgens de politie een 'hachelijke situatie'. De dader wist tijdens zijn aanhouding zijn arm om de nek van een agent te krijgen en te verwurgen. Dit gebeurde  met zoveel kracht dat de agent dacht dat zijn laatste uur geslagen had. 

Er schoten meerdere agenten te hulp om de man, die buiten zinnen was, in de boeien te slaan. Pepperspray had geen effect op zijn verzet. De agent die zich uiteindelijk los wist te rukken heeft een spierscheurtje in zijn kuit, een stijve nek en een schorre stem overgehouden aan het 'incident'. Een andere agent werd behandeld aan een hoofdwond. 

De dader is ingesloten op het politiebureau. Hem zal poging tot doodslag ten laste worden gelegd. Uit een ademanalyse en drugstest bleek dat hij onder invloed was van zowel alcohol als drugs.