Wigan zorgt voor verrassing en schakelt West Ham uit

West Ham United is zaterdagmiddag uitgeschakeld in de vierde ronde van de FA Cup. Wigan Athletic was te sterk voor de Premier League-club.

Wigan Athletic - West Ham United 2-0
De koploper van de League One kende een uitstekende start van de wedstrijd, al na zeven minuten spelen opende Will Grigg de score: 1-0. In de rust maakte João Mário zijn opwachting bij the Hammers als invaller van Pablo Zabaleta. De huurling van Internazionale zag zijn ploeggenoot Arthur Masuaka vier minuten na rust een rode kaart pakken. Na een uur spelen slaagde Wigan erin om de nummerieke meerderheid uit te buiten en vanaf de strafschopstip maakte Grigg de 2-0. De twee doelpunten van Noord-Ierse spits waren voldoende voor de zege van Wigan.

Huddersfield Town - Birmingham City 1-1
Bij de thuisploeg was er een basisplaats voor Rajiv van la Parra en de vleugelaanvaller zou uiteindelijk een klein uur spelen. De Nederlander verliet het veld bij een 1-1 stand. Na 21 minuten spelen zette Steve Mounie Huddersfield op voorsprong, waarna Lukas Jutkiewicz na rust de gelijkmaker op het scorebord zetten. Doordat er in het restant van de wedstrijd niet gescoord werd, moeten de ploegen op herhaling.

Middlesbrough - Brighton & Hove Albion 0-1
Davy Pröpper begon op de bank en kreeg zodoende aanvankelijk rust bij Huddersfield, maar manager David Wagner had de Nederlander na rust alsnog nodig. Bij een 0-0 ruststand viel de middenvelder is. Lang leek 0-0 ook de eindstand te worden, maar in de negentigste minuut brak Glenn Murray de ban en hielp hij Brighton alsnog aan een plek in de volgende ronde.

Notts County - Swansea City 1-1
Bij Swansea stonden er drie Nederlanders aan de aftrap: Mike van der Hoorn, Leroy Fer en Luciano Narsingh. Het was de vleugelaanvaller die de club uit Wales op slag van rust op voorsprong zette. Na een uur spelen slaagde Notts County om op gelijke hoogte te komen via Jonathan Stead. Een winnaar zou er in het vervolg van de wedstrijd niet meer volgen waardoor er een return volgt.

Southampton - Watford 1-0
Daryl Janmaat stond aan de aftrap bij Watford, waar Marvin Zeegelaar de gehele wedstrijd op de bank bleef. De beslissing tussen beide Premier League-wedstrijden viel al na vier minuten spelen. Jack Stephens maakte de enige treffer van de wedstrijd waardoor Southampton zich mag melden in de vijfde ronde van de FA Cup.