Manchester City betaalt 65 miljoen euro voor Laporte

Manchester City gaat Aymeric Laporte deze maand vastleggen. De 23-jarige verdediger heeft bij Athletic Club verteld dat hij wil vertrekken.

Laporte is met Manchester City tot een principe-akkoord gekomen om vóór het einde van deze transferperiode over te komen vanuit Bilbao, weet Goal te melden. Zoals Goal dinsdag al berichtte, zijn de Engelsen bereid om de clausule van de transfersom van 65 miljoen euro te activeren.

Verdere ontwikkelingen volgen woensdag, en de verwachting is dat de transfer snel is afgerond nu Laporte zijn werkgever heeft verteld dat hij heel graag naar City wil. In de zomer van 2016 kwam hij ook al tot die conclusie, maar toen zag de Fransman toch af van een overstap. Bij City waren ze daar niet zo blij mee.

Nu, anderhalf jaar later, heeft de koploper van de Premier League echter vertrouwen dat Laporte vastberaden is om toch naar het Etihad Stadium te komen. Athletic Club zal waarschijnlijk niet omlaag willen qua transfersom, maar City vindt het geen probleem om de genoemde afkoopsom te betalen.

The Blues hopen zich deze transferperiode ook nog te versterken met Fred van Shakhtar Donetsk. City is daarover nog in onderhandeling met de Oekraïense club.