Syrisch drama in Velserbroek: 2 doden

Dinsdagavond zijn in een woning aan de A. le Notrelaan in Velserbroek twee doden aangetroffen. De hulpdiensten rukten massaal uit en ook was er een traumahelikopter opgeroepen maar deze werd al snel gecanceld.

De hulpdiensten troffen in de woning twee dode personen aan en de politie is meteen een onderzoek gestart. Dit heeft de hele nacht geduurd en het eerste lichaam is vanmorgen met een lijkwagen afgevoerd. De politie wil nog geen verklaring geven omtrent de identiteit en doodsoorzaak van de slachtoffers maar buurtbewoners melden dat de woning bewoond werd door een Syrisch gezin. Ook zouden er schoten zijn gehoord.

Update 11:35 uur:

Inmiddels is bekend dat het inderdaad gaat om Syrische vluchtelingen. De slachtoffers zijn een man en een vrouw. Naar verluidt betrok de vrouw een half jaar geleden de woning samen met haar dochtertje. Ook is bekend dat de slachtoffers door schoten om het leven zijn gebracht. Het dochtertje was tijdens het incident niet in de woning aanwezig, zij verbleef in een kinderdagverblijf. Volgens een email die de Velsense burgemeester Frank Dales aan gemeenteraadsleden heeft verstuurd zou het gaan om huiselijk geweld.

Update 12:40 uur:

De slachtoffers zijn een 25-jarige vrouw uit Velserbroek en een 41-jarige man uit Tilburg. De politie gaat uit van een incident in de relationele sfeer waarbij de man eerst de vrouw om het leven bracht en vervolgens zelfmoord heeft gepleegd. Eerder op de avond is de politie op een melding van ruzie in de woning afgekomen maar hebben toen niets verdachts kunnen constateren. Bij de tweede melding zijn zij de woning binnengegaan en werden de ontzielde lichamen aangetroffen.