Van Persie in wedstrijdselectie Feyenoord

Robin van Persie is woensdagavond verzekerd van een plek bij de wedstrijdselectie van Feyenoord voor de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht.

De 34-jarige spits keerde maandag officieel terug bij de Rotterdammers, nadat hij zijn contract bij Fenerbahçe had laten ontbinden en hij zijn handtekening zette onder een verbintenis tot de zomer van 2019. Van Persie trainde maandag ook direct al voor het eerst mee met de selectie.

De spits is fit, maar hij zal niet in de basis beginnen. Dylan Vente vervangt de geschorste Nicolai Jörgensen in de punt van de aanval, nadat de Deen zondag tegen Ajax met twee keer geel werd weggestuurd. "Hij is fit, al zal hij nog geen negentig minuten kunnen spelen", vertelt Giovanni van Bronckhorst op een persconferentie.

Vente krijgt dus weer een kans in de aanval. "Dat heeft hij voor de winterstop ook een aantal keer uitstekend gedaan." De achttienjarige speelde maakte dit seizoen in drie Eredivisiewedstrijden zijn opwachting en was daarin één keer trefzeker en gaf drie assists.