Superman krijgt zijn onderbroek terug

Wanneer DC Comics straks het jubileumnummer van Action Comics uitgeeft, keert daarin de rode 'onderbroek' van Superman terug. Dit maakte de uitgever deze week bekend.

Een van de bekendste onderdelen van de outfit van Superman is zijn rode broekje, dat over zijn blauwe pak heen zit. Omdat het precies en alleen om zijn kruis en heupen heen zit, is de running gag dat het eigenlijk zijn onderbroek is en dat hij die óver zijn kleding aan heeft, in plaats van eronder.

Mede omdat het zo'n grap is geworden besloot DC in 2011 om een aanpassing te maken aan Kal-Els outfit en de rode 'trunks' te schrappen. De nieuwe Superman behield zijn rood-blauwe kleurschema, maar rond zijn middel zat slechts een riem. In de reguliere Superman-comics is het tot op heden (ongeveer) zo gebleven, en in 2013, toen de superheld voor het eerst sinds 2006 in een film verscheen, ontbrak het broekje ook.

Superman: New 52
Superman in 2011

Action Comics, de titel die in 1938 voor het eerst verscheen en toen Superman introduceerde, bereikt in april het 1000e nummer. Om dit te vieren pakt DC Comics groots uit met bijdragen van bekende schrijvers en Superman-regisseur Richard Donner. Ook wordt de outfit van Superman opnieuw aangepast. "Action Comics #1000 is een keerpunt in de geschiedenis van niet alleen comics, maar van entertainment, literatuur en popcultuur," aldus DC-uitgever en tekenaar Jim Lee, die de 'nieuwe' outfit (alsmede de versie uit 2011) heeft ontworpen. "Er is geen betere manier om Supermans voortdurende populariteit te vieren dan door hem een look te geven die enkele nieuwe accenten combineert met het meest iconische element van zijn klassieke ontwerp."

Superman: Action Comics #1000
Superman in Action Comics #1000

Het is niet duidelijk of DC Comics het design slechts eenmalig toepast, of definitief terugkeert naar de rode boven-onderbroek. Action Comics #1000 ligt vanaf 18 april wereldwijd in de winkels.