FOK! Wat een weer: regen

Het is bewolkt en van het westen uit trekt er regen oostwaarts over het land. Vanavond verlaat de regen het oosten, vooral in het westen en noorden komen nog enkele buien voor. De temperatuur loopt gedurende de dag op naar ongeveer 6°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, later in de middag af en toe stormachtig, 8 Bft. In de loop van de middag zijn er aan de kust en in het zuidoosten enige tijd zware windstoten mogelijk tot 80 km/u. In de avond draait de wind naar west tot zuidwest en neemt dan weer af.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien, vooral in het westen mogelijk met onweer en korrelhagel. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C. De west- tot zuidwestenwind is boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Dinsdag overdag is er af en toe zon en komen er met name in het noorden en oosten geregeld buien voor, plaatselijk met korrelhagel en onweer. Vooral in het noorden van het land kunnen de buien soms ook vergezeld gaan van natte sneeuw. In de avond neemt de kans hierop in het hele land toe en is er tijdens en na winterse buien lokale gladheid mogelijk. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 5°C. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig en mogelijk hard, 6 à 7 Bft. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Vorige week een wandeling gemaakt bij Mill. En ik kwam deze molen tegen.  (Foto: qltel)
Vorige week een wandeling gemaakt bij Mill. En ik kwam deze molen tegen. (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!